UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta. Pobierz kalendarz na 2021!

makaron z bakłażanem i tymiankiem

  • Makarony
  • 2
  • 40 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • makaron 130 g
  • bakłażan 1
  • suszone pomidory 10 szt
  • cebula 1
  • czosnek 3 ząbki
  • parmezan
  • ricotta 80 g
  • sól i pieprz
  • świeży tymianek
  • olej sezamowy 10 łyżek
  • ulubione orzechy

sposób przyrządzenia

Bakłażan, cebulę, pomidory i czosnek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć bakłażana, cebulę, pomidory a na koniec czosnek. Smaż aż warzywa zmiękną i się zarumienią. Dodaj tymianek, dopraw solą oraz pieprzem. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Orzechy pokrój na cząstki. Ugotowany makaron przełóż na patelnie. Wymieszaj z sosem. Dodaj ricottę, orzechy i parmezan.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0