makaron z bakłażanem i tymiankiem
- Makarony
- 2
- 40 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- makaron 130 g
- bakłażan 1
- suszone pomidory 10 szt
- cebula 1
- czosnek 3 ząbki
- parmezan
- ricotta 80 g
- sól i pieprz
- świeży tymianek
- olej sezamowy 10 łyżek
- ulubione orzechy
sposób przyrządzenia
Bakłażan, cebulę, pomidory i czosnek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć bakłażana, cebulę, pomidory a na koniec czosnek. Smaż aż warzywa zmiękną i się zarumienią. Dodaj tymianek, dopraw solą oraz pieprzem. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Orzechy pokrój na cząstki. Ugotowany makaron przełóż na patelnie. Wymieszaj z sosem. Dodaj ricottę, orzechy i parmezan.