Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Koktajl z granatem, borówkami, malinami i melisą

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • maliny szklanka
  • borówki szklanka
  • nasiona z granatu 1/2
  • melisa garść
  • mleko ryżowe szklanka

sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki zmiksuj.

Przepis i zdjęcie: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij

Koktajl z granatem, borówkami, malinami i melisą

Niejednolity, albowiem dzięki dodatkowi granatów będzie mieć nietypową konsystencję – taki właśnie jest obłędnie różowy i niesamowicie smaczny koktajl owocowy z dodatkiem melisy. Doskonale ukoi, przyniesie orzeźwienie, a dodatkowo będzie pyszny. Sprawdzi się zarówno podczas lata, gdy będziesz mieć okazję wykorzystać w przepisie świeże owoce, jak i zimą. Możesz bowiem przyrządzić koktajl z mrożonych borówek i malin. Nie ma wymówek – czas spróbować tej prawdziwej bomby witaminowej!

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Maliny i borówki dokładnie umyj w zimnej wodzie – jeśli używasz mrożonych owoców, ten krok możesz pominąć. Wrzuć szklankę każdego z owoców do kielicha blendera. Obierz granat i wydobądź z niego nasiona. To zadanie, które wymaga nieco techniki. Najłatwiej obrać granat ścinając na proso górę owocu, a następnie natnij w wybrzuszonych miejscach. Przetnij na tyle ostrożnie, by nie uszkodzić nasion, ale jednocześnie przeciąć białą skórkę. Chwyć owoc i rozłup na części. Usuń białe błonki i dostań się do słodkich nasion. Pół szklanki nasion granatu dodaj do reszty owoców.

Zerwij garść świeżych liści melisy i dorzuć do blendera. Wszystkie owoce zalej szklanką mleka ryżowego. Całość dokładnie zmiksuj i przelej do ulubionego naczynia. Gotowe!

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0