Grzanki z ricottą ziołową, szynką długodojrzewającą, zielonym groszkiem, świeżymi ziołami i miodem
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- bagietka 1
- ricotta 250 g
- pietruszka garść
- koperek garść
- szynka długodojrzewająca 200 g
- świeży zielony groszek 80 g
- rukiew wodna duża garść
- miód 2 łyżki
- rzodkiewka 4
- świeżo mielony pieprz do smaku
sposób przyrządzenia
Bagietkę pokroić w skośne kromki i zgrillować lub podpiec w tosterze. Posmarować ricottą wymieszaną z posiekaną pietruszką i koperkiem. Ułożyć kolejno rukiew, szynkę, cienkie plasterki rzodkiewki i groszek. Polać z wierzchu miodem i doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Przepis i zdjęcia: Ola Szwarc i Zosia Różycka