Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Grillowany kurczak po hawajsku z kolendrą i pietruszką

  • Drób
  • 2 porcje
  • 1 h 20 min.

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • udko kurczaka 3-4
  • sok z ananasa (może być z puszki) 1 szklanka
  • plastry ananasa
  • sos sojowy 1/2 szklanki
  • bulion 1/4 szklanki
  • starty imbir 2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • świeża pietruszka garść listków
  • kolendra kilka gałązek

sposób przyrządzenia

Mieszamy w misce sok z ananasa, sos sojowy, bulion, imbir, czosnek i pietruszkę. Odlewamy 1/2 szklanki, a resztę wlewamy do naczynia hermetycznie zamykanego i umieszczamy w nim udka z kurczaka (wcześniej umyte i osuszone). Wkładamy do lodówki i marynujemy minimum 4 godziny (najlepiej zostawić na noc). Grillujemy w folii z resztą marynaty i plastrami świeżego ananasa. Przed podaniem posypujemy świeżą kolendrą.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0