UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Grillowane karczochy z sosem bazyliowym

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • duży karczoch 2
  • sól i pieprz do smaku
  • bazylia grecka pęczek
  • sok z jednej cytryny
  • oliwa
  • czosnek ząbek
  • olej do smażenia łyżka

sposób przyrządzenia

W dużym garnku zagotuj wodę, wsyp pół łyżeczki soli. Jak się zagotuje, umieść w garnku karczochy. Gotuj aż ich płatki będą z łatwością odrywać się od całości. W moździerzu umieść bazylię, szczyptę, soli, pieprz, sok z cytryny, oliwę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Ucieraj aż nabierze konsystencję sosu, dolej oliwy jeśli jest taka potrzeba. Wyjmij karczochy, przekrój je na pół. Rozgrzej patelnię grillową, wlej dwie łyżki oleju. Połóż karczochy i smaż aż się zarumienią. Podawaj skropione sosem. Serce karczochów zjedz na koniec, polej je sosem bazyliowym.

Przepis i zdjęcie: http://masztalerz.tumblr.com/

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0