Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

frittata z pietruszką

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • jajek 9 sztuk
  • śmietana 18% 300g
  • parmezan 100g
  • czerwona cebula
  • papryczka chili
  • pomidorki koktajlowe 2 garści
  • pietruszka 3/4 pęczka
  • sól i pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

Piekarnik rozgrzej do 220 stopni C. Okrągłą formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wbij jajka, dodaj 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Roztrzep jajka. Dodaj śmietanę i połącz składniki. Cebulę pokrój w piórka, a pomidorki przekrój na pół. Pietruszkę i chili  posiekaj. Parmezan zetrzyj na tarce i wmieszaj w masę jajeczną. Do masy dodaj resztę składników i delikatnie połącz. Całość przelej do formy. Piecz przez 30 minut. Frittatę możesz jeść gorącą i na zimno. 

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0