Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

dorsz z papryką i pietruszką

  • Ryby
  • 2
  • 1,5 h

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • dorsz atlantycki 2 filety po 150g
  • pietruszka garść
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • czerwona papryka  1 sztuka
  • zielona papryka  1 sztuka
  • oliwa z wytłoczyn 1 łyżka
  • masło 10 g
  • komosa ryżowa, ziemniaczki lub ryż do podania
  • sól
  • pieprz

sposób przyrządzenia

Konkursowy przepis i zdjęcie @deliciousplace.pl.

Rybę polej oliwą z pierwszego tłoczenia, oprósz solą i pieprzem, posyp obficie z każdej strony natką pietruszki. Odstaw na 30 minut. Papryki pokrój w dużą kostkę, podsmaż na oliwie z wytłoczyn przez 3 minuty, dopraw solą i pieprzem. Paprykę rozłóż na dwóch złożonych na pół papierach do pieczenia. Na niej połóż po 1 polędwicy z dorsza oraz kosteczkę masła. Zawiń całość w papier i zroluj brzegi. Połóż rybę w papilotach na blaszce do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 12 minut.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0