Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

BRUKSELKA Z TYMIANKIEM

  • wege

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • brukselka 600 G
  • papryczka chili 1/2
  • czosnek 4 ząbki
  • listki tymianku 1 łyżeczka
  • śmietana 30% 300 ml
  • olej rzepakowy 5 łyżek
  • parmezan garść
  • sól i pieprz
  • orzechy włoskie
  • ulubione pieczywo

sposób przyrządzenia

Brukselkę oraz papryczkę umyj i osusz. Brukselkę przekrój na pół a papryczkę w drobne plastry. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj brukselkę, smaż ją przez 2-3 minuty aż się zarumieni. Następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz chili. Smaż przez 1 minutę. Wlej śmietanę, zmniejsz ogień na minimum, dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj do momentu aż śmietana zgęstnieje. Wtedy wyłącz ogień. Dodaj tymianek, orzechy i połowę parmezanu. Danie podawaj w towarzystwie pieczywa oraz posypane parmezanem i tymiankiem.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0