BOWL Z AMARANTUSEM I KOLENDRĄ
- wegańskie
- 2-3
- 30 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- amarantus
- kasza pęczak 100 g
- kiszona kapusta 2 łyżki
- fasolka szparagowa garść
- ulubione grzyby garść
- dynia hokkaido 150 g
- olej rzepakowy do smażenia
- 2 łyzki masła orzechowego
- szczypta cukru
- ząbek czosnku
- sok z cytryny 2 łyżki
- sos sojowy 2 łyżki
- pieprz do smaku
- napój sojowy 100 ml
- posiekana kolendra 4 łyżki
sposób przyrządzenia
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Dynię pokrój na mniejsze kawałki. Wysmaruj ją niewielką ilością oleju i piecz aż będzie miękka w temperaturze 220 stopni. Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie, do momentu aż będzie lekko twarda. Grzyby podsmaż krótko na małej ilości oleju. W misce połącz posiekaną kolendrę z resztą składników podanych na sos. Wszystkie składniki przełóż do miski. Podawaj z amarantusem i sosem