Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

BOWL Z AMARANTUSEM I KOLENDRĄ

  • wegańskie
  • 2-3
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • amarantus
  • kasza pęczak 100 g
  • kiszona kapusta 2 łyżki
  • fasolka szparagowa garść
  • ulubione grzyby garść
  • dynia hokkaido 150 g
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 2 łyzki masła orzechowego
  • szczypta cukru
  • ząbek czosnku
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • pieprz do smaku
  • napój sojowy 100 ml
  • posiekana kolendra 4 łyżki

sposób przyrządzenia

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Dynię pokrój na mniejsze kawałki. Wysmaruj ją niewielką ilością oleju i piecz aż będzie miękka w temperaturze 220 stopni. Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie, do momentu aż będzie lekko twarda. Grzyby podsmaż krótko na małej ilości oleju. W misce połącz posiekaną kolendrę z resztą składników podanych na sos. Wszystkie składniki przełóż do miski. Podawaj z amarantusem i sosem

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0