Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Biszkopt piernikowy z kremem rodzynkowym z majerankiem

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • jajka 6
  • cukier 3/4 szklanki
  • mąka pszenna 350 g
  • płynny miód 5 łyżek
  • przyprawa do piernika 1
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda 1 łyżeczka
  • serek mascarpone 400 g
  • mielony twaróg 400 g
  • miękkie rodzynki 1 szklanka
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • listki majeranku 1/2 doniczki

sposób przyrządzenia

Białka ubijamy z cukrem na gładki krem, po czym dodajemy po jednym żółtku, dalej ubijając. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 30 minut. Po wystudzeniu foremką wykrawamy koła z biszkoptu i przekrawamy je na 3 części.Serki miksujemy blenderem z rodzynkami i cukrem, dodajemy posiekane listki majeranku i takim kremem przekładamy koła biszkoptów. Możemy posypać cukrem pudrem.

* z formy 29×24 cm powinno wyjść 9 porcji

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0