sałata z bobem i szczawiem
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- szczaw 1 doniczka
- bób garść
- szalotka 1 sztuka
- olej sezamowy 2 łyżki
- ocet jabłkowy 1 łyżka
- sos sojowy 1 łyżka
- sól i pieprz do smaku
- mała brzoskwinia 1 sztuka
- poziomki 1 łyżka
- agrest 1 łyżka
- porzeczki czerwone 1 łyżka
sposób przyrządzenia
Bób wrzuć do wrzącej wody. Gotuj, aż będzie miękki. Przecedź oraz przelej lodowatą wodą. Obierz ze skórki. W małej miseczce połącz olej, sos sojowy, ocet oraz sól i pieprz. Szalotkę pokrój w cienkie piórka. Brzoskwinię umyj i pokrój w plasterki. W misce ułóż szczaw, bób, brzoskwinię, poziomki, agrest i porzeczki. Polej sosem.