Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

ONIGIRAZU Z KOLENDRĄ

  • Fit

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • arkusz nori 6-8 szt
  • świeża kolendra
  • szczypiorek
  • ogórek zielony
  • wędzone tofu 270 g
  • wasabi 4 łyżeczki
  • ryż do sushi 250 g
  • majonez 6 łyżek
  • ostry sos 1,5 łyżeczki
  • folia spożywcza
  • olej rzepakowy

sposób przyrządzenia

Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź. Tofu pokrój w szerokie plastry i podsmaż na patelni aż się zarumieni. Ogórka pokrój wzdłuż. Arkusz folii spożywczej rozłóż na blacie. Przykryj 1 arkuszem nori. Na środku ułóż na kształt kwadratu 3-4 łyżki ryżu, dociśnij tofu, posmaruj wasabi. Na to połóż zioła, ogórek, przykryj taką samą ilością ryżu. Szczelnie zawiń nori. Ciasno opatul folią i odstaw na 15 minut (możesz przechowywać w lodówce kilka dni). W misce połącz majonez z ostrym sosem. Onigirazu przekrój na pół i podawaj z sosem

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0