Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Aromatyczna soczewica z pietruszką i kolendrą

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • świeża pietruszka
  • świeża kolendra
  • pomidory w puszcze 800 g
  • czerwone pesto 190g
  • cebula
  • czerwona papryka
  • olej rzepakowy
  • czerwona soczewica 250 g
  • woda 125 ml
  • czosnek 4 ząbki
  • sól i pieprz
  • słodka papryka 1,5 łyżeczki
  • ostra papryka 0,5 łyżeczki
  • nachosy
  • gęsty jogurt naturalny kilka łyżek

sposób przyrządzenia

Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, paprykę i czosnek. Dodaj porządną szczyptę soli. Smaż przez 2 minuty. Wsyp soczewicę i smaż przez kolejne 2 minuty. Dodaj pomidory w puszce i pesto. Wlej wodę i na średnim ogniu, co jakiś czas delikatnie mieszając gotuj aż soczewica zmięknie. Po tym czasie dopraw przyprawami. Pietruszkę i kolendrę posiekaj i wmieszaj w gotowe danie. Danie podawaj z kleksem jogurtu i nachosami

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0