UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Tatar z sarny ze świeżymi ziołami

składniki

  • comber lub udziec z sarny 0,4 kg
  • kapar łyżka
  • korniszon kilka
  • średnia czerwona cebula 2
  • sól, pieprz, cukier
  • sos worcester
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • kolendra kilka gałązek
  • jajko przepiórcze 4
  • marynowany strączek papryczki chili kilka

sposób przyrządzenia

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Posiekać je ostrym nożem. Doprawić solą, pieprzem odrobiną cukru i sosem worcester. Schłodzić. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Kapary i zioła posiekać. Korniszony pokroić. Dodatki wymieszać z mięsem lub ułożyć obok tatara. Podawać ze strączkami marynowanego chili i surowym żółtkiem z przepiórczego jajka.

Przepis: Grzegorz Łapanowski
Fot. Kamil Zieliński

udostępnij