UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

świąteczna SAŁATA Z RUKWIĄ wodną I PIETRUSZKĄ

  • Sałaty
  • 4 porcje
  • 30 min

składniki

  • majonez 2 łyżki
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • kurkuma szczypta
  • musztarda 2 łyżki
  • pasta chili pół łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • jajka na twardo 2
  • fioletowe ziemniaki 8-10
  • olej rzepakowy 10 łyżek
  • pietruszka garść
  • sól
  • rukiew wodna pęczek
  • jarmuż garść
  • kapary
  • bratki do ozdoby

sposób przyrządzenia

Ziemniaki umyj. Włóż do garnka. Zalej wodą i od zagotowania gotuj przez 10 minut. Odcedź. Wystudzone pokrój na mniejsze części. Przełóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem, posyp posiekaną pietruszką, dodaj sól oraz pieprz. Wymieszaj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez około 20-30 minut aż warzywa się zarumienią. Rukiew i oraz jarmuż umyj. Jarmuż wymasuj, pozagniataj, dzięki temu nie będzie twardy. W misce umieść rukiew, jarmuż, kapary, przekrojone jajko oraz upieczone ziemniaki. Dodaj sos i całość delikatnie wymieszaj. Posyp bratkami.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0