Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Sernik miętowy

  • Desery
  • 1 h

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • ciastka owsiane 220 g
  • masło 90 g
  • ser twarogowy 900 g
  • laska wanilii
  • marmolada morelowa 280 g
  • owoc kaki lub mandarynki
  • cukier puder 90 g
  • drobno posiekana mięta 2 łyżki
  • szczypta soli
  • skórka otarta z pomarańczy

sposób przyrządzenia

Formę okrągłą do pieczenia ciasta wysmaruj masłem. Ciastka włóż do blendera i zmiksuj na grube okruchy. Masło rozpuść i ostudź. Wymieszaj z ciastkami i solą. Uzyskaną kruszonką wyłóż spód formy. Wstaw blaszkę do zamrażarki na 5 minut. Ser przełóż do miski. Dodaj wanilię, miętę oraz skórkę z pomarańczy. Na małych obrotach miksuj, dodając cukier puder. Na koniec dodaj marmoladę. Krótko zmiksuj Przełóż do formy. W tym momencie sernik jest gotowy do zjedzenia. Jednak najlepiej smakuje schłodzony, więc wstaw go do lodówki na minimum kilka godzin. Jeśli masz owoc kaki to obierz go ze skórki. Pokrój w cząstki i ułóż na wierzchu ciasta razem z liśćmi mięty.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0