UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Sałata z pieczoną dynią i mikro liśćmi słonecznika

  • Sałaty
  • 2
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • dynia hokkaido 140 g
  • mikro liście słonecznika
  • pomarańcza
  • ulubione orzechy
  • ser pleśniowy
  • czerwona cebula 1
  • jarmuż garść
  • miód 1,5 łyżki
  • musztarda 1,5 łyżki
  • ocet balsamiczny 3 łyżki
  • oliwa 8 łyżek
  • sól i pieprz
  • olej rzepakowy

sposób przyrządzenia

Dynię umyj i pokrój na średniej wielkości kostkę. Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop niewielką ilością oleju i piecz w temperaturze 200 stopni aż dynia zmięknie. Słonecznik i jarmuż umyj. Pomarańczę obierz i pokrój na mniejsze cząstki. Orzechy podpraż przez 3 minuty na suchej patelni. Aby przygotować sos wlej do miski oliwę, dodaj miód, musztardę oraz ocet. Wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki sałaty ułóż w misce i polej sosem.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0