Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Rozmarynowe krakers (30 sztuk)

  • wegańskie

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • Przygotuj :
  • 1 pęczek świeżego rozmarynu
  • 320 g mąki orkiszowej
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu
  • 2 łyżeczki sproszkowanej cebuli
  • 100 g drobno startego parmezanu
  • 160 g zimnego masła
  • 3 łyżki lodowatej wody

sposób przyrządzenia

Przygotowanie:

Połowę rozmarynu drobno posiekaj. Drugą połowę posiekaj w większe cząstki-odstaw na bok. W misce połącz wszystkie składniki oprócz wody. Dopiero na koniec dodaj wodę. Ciasto wstaw do lodówki na 40 minut. Ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość około 0,5 cm. Pokrojone w większe cząstki igły rozmarynu rozłóż na cieście i dociśnij wałkiem. Wytnij krakersy. Przełóż je na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut aż się zarumienią. Odstaw do wystudzenia. Podawaj z pastą warzywną.

udostępnij
Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping
0