Rozmarynowe krakers (30 sztuk)
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- Przygotuj :
- 1 pęczek świeżego rozmarynu
- 320 g mąki orkiszowej
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu
- 2 łyżeczki sproszkowanej cebuli
- 100 g drobno startego parmezanu
- 160 g zimnego masła
- 3 łyżki lodowatej wody
sposób przyrządzenia
Przygotowanie:
Połowę rozmarynu drobno posiekaj. Drugą połowę posiekaj w większe cząstki-odstaw na bok. W misce połącz wszystkie składniki oprócz wody. Dopiero na koniec dodaj wodę. Ciasto wstaw do lodówki na 40 minut. Ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość około 0,5 cm. Pokrojone w większe cząstki igły rozmarynu rozłóż na cieście i dociśnij wałkiem. Wytnij krakersy. Przełóż je na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut aż się zarumienią. Odstaw do wystudzenia. Podawaj z pastą warzywną.