PONCZ
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- Potrzebujesz :
- 1,5-2 litry wody
- 4 łyżki czarnej herbaty
- 2 małe jabłka
- garść suszonych jabłek
- 2 małe pomarańcze
- 1 cytryna
- 3 gwiazdki anyżu
- garść mięty
- 1 łyżeczka cynamonu
- 10 goździków
- porządna szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
- 5 ziaren kardamonu
- 5 cm świeżego imbiru
- garść żurawiny
- syrop klonowy albo cukier brązowy do smaku
sposób przyrządzenia
Przygotowanie:
Jabłka obierz i pokrój na cząstki. Pomarańcze, cytrynę oraz imbir umyj i pokrój w plastry. Wszystkie składniki umieść w garnku i gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut. Na koniec dopraw syropem albo cukrem. Odstaw na noc. Podawaj na ciepło albo na zimno.