Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Miska z rukwią wodną, jarmużem i kolendrą

  • wegańskie

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • Potrzebujesz :
  • 1 kostkę wędzonego tofu
  • 4 łyżki kimchi
  • garść strąków groszku
  • garść grzybków shimeji
  • pęczek rukwi wodnej
  • garść kolendry
  • jedno opakowanie liści jarmużu
  • jedną łodygę selera naciowego
  • 60 g suchego ryżu
  • 1 marchewkę
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ogórki małosolne
  • garść borówek
  • sezam
  • Sos :
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • 2 łyżeczki pasty miso
  • 6 łyżek oleju rzepakowego

sposób przyrządzenia

Przygotowanie:

Tofu pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Smaż tofu aż będzie rumiane. W połowie dodaj oczyszczone grzyby i strąki groszku. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Składniki na sos dokładnie wymieszaj w słoiku. W misce na środku ułóż ryż a wokół rozłóż dodatki. Polej sosem, posyp kolendrą i sezamem.

udostępnij
Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping
0