Jajka faszerowane pastą z chrzanu i oregano
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- Potrzebujesz :
- 8 jajek
- 1/4 pęczka oregano
- 1,5 łyżeczki chrzanu
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżkę jogurtu naturalnego
- skórkę otartą z połowy cytryny
- sól oraz pieprz do smaku
sposób przyrządzenia
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. Po ugotowaniu przełóż do lodowatej wody na 20 minut.
Obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i przełóż do miski. Dodaj resztę składników. Za pomocą ręcznego blendera zmiksuj na gładką pastę. Dopraw solą oraz pieprzem.
Pastę przełóż do rękawa cukierniczego. I wyciśnij do ugotowanych białek. Posyp świeżym oregano.
Przechowuj w lodówce.