Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

NALEŚNIK PIECZONY Z MIĘTĄ

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • POTRZEBUJESZ :
  • 1/2 DONICZKI MIĘTY (DODATKOWO KILKA LISTKÓW DO POSYPANIA )
  • 3 JAJKA
  • 130 G MĄKI PSZENNEJ
  • 120 ML MLEKA
  • 1 ŁYŻECZKĘ EKSTRAKTU Z WANILLI
  • SZCZYPTĘ SOLI
  • 3 ŁYŻKI MASŁA
  • GĘSTY JOGURT
  • SEZONOWE OWOCE
  • MIÓD LUB CUKIER PUDER

sposób przyrządzenia

PRZYGOTOWANIE:

PIEKARNIK ROZGRZEJ DO 220 STOPNI. WSTAW DO NIEGO FORMĘ DO PIECZENIA LUB PATELNIĘ ŻELIWNĄ.

W RONDELKU ROZPUŚĆ MASŁO.

MIĘTĘ DROBNO POSIEKAJ.

W MISCE POŁĄCZ JAJKA Z MLEKIEM, SOLĄ ORAZ EKSTRAKTEM Z WANILII. DODAJ MĄKĘ ORAZ MIĘTĘ. CAŁOŚĆ WYMIESZAJ TAK ABY CIASTO BYŁO GŁADKIE.

GORĄCĄ FORMĘ DO PIECZENIA WYSMARUJ DOKŁADNIE MASŁEM.

PRZELEJ POWOLI CIASTO.

PIECZ PRZEZ 20-25 MINUT AŻ NALEŚNIK LEKKO UROŚNIE I SIĘ ZARUMIENI.

W TYM CZASIE UMYJ I POKRÓJ OWOCE.

GORĄCY NALEŚNIK WYSMARUJ JOGURTEM. POSYP OWOCAMI ORAZ MIĘTĄ. POLEJ MIODEM, SYROPEM KLONOWYM LUB CUKREM PUDREM.

udostępnij
Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping
0