Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

bowl z amarantusem i kolendą (porcja dla 2-3 osób)

  • Fit
  • (porcja dla 2-3 osób)

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • Potrzebujesz :
  • 1 opakowanie amarantusa
  • 100 g kaszy pęczek
  • 2 łyżki kapusty kiszonej
  • pół garści fasolki szparagowej
  • pół garści ulubionych grzybów
  • 150 g dyni hokkaido
  • olej rzepakowy do smażenia
  • Sos :
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • szczypta cukru
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz do smaku
  • 20 łyżek napoju sojowego
  • 4 łyżki posiekanej kolendry

sposób przyrządzenia

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Dynię pokrój na mniejsze kawałki. Wysmaruj ją niewielką ilością oleju i piecz aż będzie miękka w temperaturze 220 stopni. Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie, do momentu aż będzie lekko twarda. Grzyby podsmaż krótko na małej ilości oleju. W misce połącz posiekaną kolendrę z resztą składników podanych na sos. Wszystkie składniki przełóż do miski. Podawaj z amarantusem i sosem.

udostępnij
Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping
0