Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

zupa szparagowa z lubczykiem

  • zupy

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • pęczek szparagów
  • lubczyk 1/2 pęczka
  • duży ziemniak 1 sztuka
  • świeży szpinak 3 garści
  • duża cebula 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • bulion warzywny 900 ml
  • olej rzepakowy 3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • pasta chili 3/4 łyżki
  • gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
  • pęczek rzodkiewek

sposób przyrządzenia

Cebulę, czosnek, ziemniaka obierz i pokrój w nieregularne cząstki. Szparagi umyj i odłam końcówki. Warzywa pokrój w nieregularne kawałki. W garnku podgrzej olej. Dodaj cebulę oraz czosnek. Dodaj od razu łyżeczkę soli. Po chwili wrzuć szparagi i ziemniaka. Na średnim ogniu podsmaż aż całość się lekko zarumieni. Wlej bulion. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania wrzuć szpinak i lubczyk oraz resztę przypraw. Odstaw do wystudzenia i zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą oraz pieprzem. 

 

Rzodkiewki umyj i odetnij od części zielonej. Posiekaj w cienkie plastry. Podawaj w towarzystwie zupy.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0