Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Ciasto czekoladowo-kasztanowe z rozmarynem

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • masło 200 g
  • gorzka czekolada 200 g
  • jajka 4
  • puree z kasztanów 250 g
  • cukier puder 100 g
  • mąka 50 g
  • pinole 50 g
  • rozmaryn 5 gałązek (plus kilka do dekoracji)
  • sól szczypta

sposób przyrządzenia

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z masłem. Dodaj puree z kasztanów, cukier puder, mąkę z solą, jajka i posiekany rozmaryn. Dobrze wymieszaj. Wylej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, posyp na wierzchu piniolami i rozmarynem. Piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Przepis i zdjęcie: Ola Szwarc & Zosia Różycka

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0