Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Ziołowy pudding z awokado, amarantusem i jarmużem

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • jogurt naturalny 300 ml
  • dojrzałe awokado 1
  • mikro listki jarmużu garść
  • mikro listki amarantusa garść
  • nasiona chia 3 łyżki
  • maliny
  • pyłek pszczeli 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny

sposób przyrządzenia

Do miksera wrzuć jogurt, awokado, jarmuż, sok z cytryny i nasiona chia. Całość zmiksuj. Dopraw solą oraz pieprzem. Przelej do szklanek, posyp malinami, amarantusem i pyłkiem.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl

udostępnij

Ziołowy pudding z awokado, amarantusem i jarmużem

Zielony niczym wiosna, naturalnie pyszny i niesamowicie zdrowy – tak najlepiej można określić ziołowy pudding z awokado z ciekawymi dodatkami pod postacią mikro listków amarantusa i jarmużu. Nie dość, że prezentuje się obłędnie i z pewnością zaskoczy gości, to jeszcze będzie bombą witaminową, jakiej nie zapewnią ci inne potrawy. To świetna propozycja dla wegetarian i osób, które chcą spróbować nowych smaków z wykorzystaniem świeżych ziół i owoców.

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Do kielicha blendera wrzuć 300 mililitrów jogurtu naturalnego, obrane, dojrzałe awokado bez pestki, garść liści mikro jarmużu. Całość zblenduj. Wyciśnij sok z jednej cytryny i dodaj do puddingu wraz z trzema łyżkami nasion chia. Ponownie miksuj do uzyskania względnie gładkiej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.

 

Ziołowy pudding z awokado przelej do szklanek i ozdób mikro listkami – świetnie wyglądać będzie soczyście różowy amarantus i drobne listki jarmużu. Dodatkowo dodaj kilka świeżych malin i pyłek pszczeli.

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0