UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Wiosenna sałata z truskawkami, rukwią wodną i bazylią tajską

składniki

  • rukiew wodna pęczek
  • świeża bazylia tajska garść
  • świeże truskawki garść
  • ser koryciński plaster
  • pełnoziarnisty chleb kromka
  • olej 3 łyżki
  • miód 3 łyżki
  • sól szczypta
  • ocet jabłkowy łyżeczka

sposób przyrządzenia

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Porwij chleb i wrzuć na blachę, polej olejem, posyp solą i pieprzem. Piecz ok 10-15 aż się zarumieni i zrobi chrupiący. Do małej miseczki wlej miód, ocet, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj. Umyj truskawki i rukiew wodną. Truskawki pokrój na cząstki. W misce umieść rukiew wodną, bazylię tajską, truskawki. Porwij ser koryciński i dodaj grzanki. Całość skrop sosem i jedz od razu.

Przepis i zdjęcie; Anna Mastalerz
http://masztalerz.tumblr.com/

udostępnij