Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Smażone jajka z rukwią wodną, cebulą i czosnkiem niedźwiedzim

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • jajka 1
  • rukiew wodna 1 doniczka
  • szalotka 1
  • cebula dymka 2
  • czosnek niedźwiedzi 2 łodyżki
  • masło 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić na nie pokrojoną cebulę i trochę łodyżek czosnku niedźwiedziego. Gdy będą podsmażone dodać rukiew wodną i chwilę poddusić aż zmięknie. Dodać jajko i usmażyć je wedle życzenia: mieszać do momentu aż się zetnie, albo zostawić sadzone pod przykryciem, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Posypać posiekaną dymką i kwiatkami czosnku niedźwiedziego i podawać od razu.

Przepis i zdjęcie: Zosia Różycka i Ola Szwarc

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0