UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Sernik miętowy z cytryną

składniki

  • jajka 5
  • cukier puder 200 g
  • masło 100 g
  • ciasteczka Degistive 220 g
  • serek śmietankowy 800 g
  • śmietana 18 % 200 g
  • sok i skórka z cytryny
  • listki mięty dwie doniczki (plus listki do dekoracji)

sposób przyrządzenia

Ciasteczka pokrusz i połącz z miękkim masłem. Gotową masą wylep szczelnie dno foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na masę serową delikatnie zmiksuj aż będzie jednolita i gładka. Wmieszaj porwaną na kawałki miętę. Masę wylej na ciasteczkowy spód i piecz około 40 minut w 170 st. C. Sernik wystudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika a następnie schłódź w lodówce. Przed podaniem posyp dodatkowymi listkami mięty.

Przepis i zdjęcia: Ola Szwarc & Zosia Różycka

udostępnij