UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Sałatka z fenkułem, tymiankiem i pietruszką

składniki

  • duży fenkuł 1
  • cykoria 1
  • grejpfrut 1/2
  • orzechy włoskie garść
  • ser koryciński garść
  • pietruszka 1/2 pęczka
  • tymianek 1/2 pęczka
  • miód czubata łyżka
  • angielska musztarda łyżeczka
  • sok z cytryny 1/2 łyżeczki
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • oliwa 5 łyżeczek

sposób przyrządzenia

W małej miseczce umieść miód, musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz i oliwę. Całość dokładnie zamieszaj, aż składniki połączą się ze sobą. Jeśli chcesz uzyskać rzadszy sos, dolej oliwę. Fenkuł pokrój w cienkie plasterki. Umieść go w misce z lodowatą wodą. Wyfiletuj grejpfruta, posiekaj orzechy, porwij cykorię i ser koryciński. Wyjmij fenkuł z wody, dodaj do reszty składników, posiekaj zioła, skrop sosem i delikatnie wymieszaj. Jedz od razu.

Przepis i zdjęcie: http://masztalerz.tumblr.com/

udostępnij