UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Sałatka z czerwonej kapusty, buraka, rukwi wodnej z glazurowanymi rzodkiewkami, kozim serem i szczypiorkiem

składniki

  • czerwona kapusta 1/4 główki
  • średni burak 1
  • rukiew wodna 2 doniczki
  • rzodkiewka pęczek
  • masło 1 łyżka
  • woda 50 ml
  • cukier 1 plaska łyżka
  • szczypiorek 1 doniczka
  • miękki kozi ser 200 g
  • sól i pieprz do smaku
  • do polania: ocet z czerwonego wina i oliwa

sposób przyrządzenia

Kapustę posiekać. Buraka pokroić na cieniutkie plasterki. Rzodkiewki przekroić na połówki, podsmażać na patelni z masłem. Dodać plastry buraka i posolić. Wlać wodę, gotować a gdy odparuje dodać cukier i smażyć jeszcze chwilę aż się skarmelizuje. Wszystkie składniki na sałatkę połączyć. Posypać posiekanym szczypiorkiem, pokruszonym serem i polać oliwą i octem. Doprawić.

Przepis i zdjęcie: Ola Szwarc i Zosia Różycka

udostępnij