Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Ryż na mleku kokosowym z mango i bazylią tajską

  • Desery
  • 2 porcje
  • 1 h 20 min.

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • ryż jaśminowy 100 g
  • bazylia tajska garść
  • pulpa z mango 15-20 łyżek
  • cukier trzcinowy 4 łyżki
  • mleczko kokosowe 500 ml
  • pasta lub ekstrakt waniliowy łyżeczka
  • sól szczypta
  • papryczka chili 1/5
  • sok z połowy limonki
  • nasiona chia 2 łyżeczki
  • płatki kokosowe 2 łyżki

sposób przyrządzenia

Ryż wypłucz w zimnej wodzie i odcedź. W garnku podgrzej mleczko kokosowe z pastą waniliową, cukrem i szczyptą soli. Kiedy mleko będzie gorące wsyp ryż. Gotuj aż ryż stanie się miękki. Ryż przełóż do słoicków, dodaj mango, bazylię, posyp nasionami chia i drobno pokrojoną papryczką, skrop sokiem z limonki i posyp płatkami kokosowymi.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0