UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Poke bowl z tuńczykiem, bobem, świeżą kolendrą i pachnotką

składniki

  • świeża kolendra 1/2 garści
  • posiekana pachnotka 2 łyżki
  • surowy tuńczyk 130 g
  • ugotowany bób 1/2 garści
  • figa 1
  • czerwona kapusta pokrojona w paski garść
  • papryka pokrojona w paski 1/2
  • mango 1/3
  • ryż 1/3 szklanki
  • masło orzechowe 1 łyżka
  • woda kilka łyżek
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżka
  • sól i pieprz

sposób przyrządzenia

Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Aby przygotować sos umieść w miseczce:  masło orzechowe, sok z cytryny, musztardę i kilka łyżek wody. Jeśli jest taka potrzeba dolej więcej wody, aby sos był lejący. Dopraw solą i pieprzem. Tuńczyka posiekaj na tatar i połącz z pachnotką. W misce ułóż warzywa, mango, figę, ryż i przygotowanego tuńczyka. Posyp kolendrą i polej sosem.

udostępnij