UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Makaron z kolendrą

składniki

  • kolendra garść
  • makaron 180 g
  • białe wino 50 ml
  • cebula 1
  • ząbek czosnku 2
  • duże, żółte papryki 2
  • kurkuma pół łyżeczki
  • słodka papryka pół łyżeczki
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • parmezan

sposób przyrządzenia

W garnku rozgrzej 3 łyżki oliwy. Cebulę i czosnek posiekaj w nieregularne kawałki. Wrzuć na tłuszcz. Dodaj sól i wino. Odparuj przez 2 minuty. Papryki umyj, przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Papryki pokrój w nieregularne kawałki. Dodaj do garnka. Duś pod przykryciem, aż zmiękną. Co jakiś czas dolewaj wody, aby warzywa się nie przypaliły. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Duszone warzywa przełóż do blendera. Zmiksuj na sos. Jeśli jest za gęsty, dodaj wrzątku. Wmieszaj w sos posiekaną kolendrę. Makaron polej sosem i posyp serem.

udostępnij

Kolendra idealnie
komponuje się z: