Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Krem z groszku z bazylią, lubczykiem i pietruszką, z serkiem halloumi

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • groszek mrożony 2 opakowania
  • bulion warzywny 1 litr
  • bazylia listki z 1 krzaczka
  • świeża pietruszka duża garść
  • listki lubczyku duża garść
  • cebula 2
  • czosnek ząbek
  • serek mascarpone
  • pieprz i sól do smaku
  • serek halloumi opakowanie

sposób przyrządzenia

Cebulę i czosnek obieramy, siekamy na drobno. Rozgrzewamy w garnku oliwę i podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy posiekane zioła i jeszcze chwilę podsmażamy. Dosypujemy do garnka groszek, zalewamy bulionem i przykrywamy garnek. Gotujemy do momentu aż groszek będzie miękki. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Całość miksujemy blenderem ręcznym, a na koniec dodajemy 2 łyżki serka mascarpone i dokładnie mieszamy. Ser halloumi kroimy na kawałeczki i podsmażamy na patelni, aż się zarumieni.  Do każdej porcji kremu dodajemy kilka kostek sera.

Przepis i zdjęcie: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0