UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Kanapka z krewetkami, mango i dressingiem z tajskiej bazylii

składniki

  • bagietka 1
  • krewetki tygrysie 250 g
  • papryczka chili 1
  • czosnek 2 ząbki
  • mango 1
  • wędzone tofu 160 g
  • listki tajskiej bazylii 1 doniczka
  • kolendra garść
  • liście musztardowca garść
  • czarne oliwki
  • majonez 2 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • bazylia tajska 2 doniczki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sok z jednej limonki
  • ocet winny łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki na dressing zmiksować. Chili z czosnkiem podsmażyć, dodać krewetki i smażyć około 3 minut. Odłożyć krewetki na bok i na tej samej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę tofu aż się zezłoci. Ułożyć wszystkie składniki w bagietce i polać dressingiem

Przepis i zdjęcie: Zosia Różycka i Ola Szwarc

udostępnij