Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Jaja faszerowane

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • jajka 5 + jedno do panierki
  • pieczarki 4
  • koperek 1/2 pęczka
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • klarowane masło do smażenia kilka łyżek
  • sól i pieprz
  • mleko kilka łyżek

sposób przyrządzenia

Jajka ugotuj na twardo. Wystudzone i nieobrane jajka ostrożnie przekrój na pół. Wyciągnij delikatnie jajko ze skorupki nie uszkadzając jej. Pieczarki drobno posiekaj i przesmaż na maśle, dodaj do nich pokrojone w drobną kostkę jajko, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Dopraw do smaku. Napełnij skorupki jajek wcześniej przygotowanym farszem.

Teraz czas na panierkę. Wybij jajko do miseczki dolej kilka łyżek mleka i dopraw solą i pieprzem, rozmieszaj. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą. Rozgrzej patelnie z masłem i smaż opanierowane od strony farszu jajka.

Przepis: Grzegorz Łapanowski
Fot. Kamil Zieliński

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0