UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Ceviche z tuńczyka ze świeżą kolendrą

składniki

  • świeży tuńczyk 250 g
  • kolendra pęczek
  • olej rzepakowy 90 ml
  • imbir 1 cm
  • czerwona cebula 1/2
  • sok z jednej limonki
  • czarny sezam łyżeczka
  • papryczka chili 2 cm
  • sól i pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

Do miksera wlej olej oraz łyżkę soku z limonki. Dodaj imbir, sól i pieprz. Zmiksuj na gładki płyn. Cebulę i chilli pokrój w cienkie plasterki. Tuńczyka również pokrój w cienkie kawałki. Na rybie połóż cebulę, chilli, skrop olejem, posyp sezamem, dodaj kilka listków świeżej kolendry i całość skrop sokiem z limonki.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl

udostępnij